VERGRIJZING NEDERLAND

De vergrijzing van Nederland is in volle gang. In 2019 stijgt het aantal 65-plussers tot boven de 3,3 miljoen. En een steeds groter deel van hen mag zich zelfs 80- of 90-plusser noemen. Wat deze cijfers niet laten zien is hoe de wensen en behoeften van de nieuwe generatie senioren zich ontwikkelen.

Generationjourney.nl heeft nu de Vergrijzingsupdate 2019 uitgebracht. Een gratis ebook waarin we op zoek gaan naar de ontwikkelingen achter de cijfers van het CBS

EBOOK AANVRAGEN: VERGRIJZINGSUPDATE 2019

Stap 1 van 2

0%

Naar verwachting zal Nederland pas na 2040 vergroenen.

Feiten over de vergrijzing in 2019

Regionaal

Nederland vergrijst volgens cijfers van het CBS vooral aan de randen van het land. Waar van de totale bevolking 18% ouder is dan 65 jaar is dat in Zeeuws-Vlaanderen maar liefst 24%. Het is daarmee de meest grijze regio van Nederland.

Ook in andere regio’s aan de rand van het land is de vergrijzing goed zichtbaar. In Groningen, Drenthe, de Achterhoek, Limburg en Zeeland is meer dan twintig procent van de inwoners 65 jaar of ouder. De minst-grijze regio van Nederland is de relatief jonge provincie Flevoland. Daar is maar twaalf procent van de inwoners ouder dan 65 jaar.

Als er gekeken wordt naar absolute aantallen dan wonen er echter wel veel 65-plussers in het midden van het land. In de gemeente Amsterdam wonen inmiddels meer dan honderdduizend mensen van 65-jaar of ouder, terwijl dit in de hele provincie Zeeland ongeveer negentigduizend is.

Procentueel behoort Zeeland dus tot één van de meest vergrijsde regio’s van het land, maar in absolute getallen wonen er meer 65-plussers op andere plaatsen in Nederland.

Laat de vergrijzing u niet verrassen

Geen onderneming kan om de vergrijzingstrend heen. Naar verwachting zal Nederland pas na 2040 vergroenen. Laat u dus niet verrassen door de vergrijzing en toets of uw producten en diensten aansluiten bij de wensen per generatie.

Wij helpen u hier graag bij. De experts van Generatiemarketing.nl staan voor u klaar met doelgroeponderzoek, propositie ontwikkeling en gerichte campagnes.

 

Stof tot nadenken

  • welk deel van uw klantenbestand is ouder dan 50?
  • is uw bereik evenwichtig verdeelt over de verschillende leeftijdscategorieën?
  • weet u per generatie welke wensen leven rondom uw producten / diensten?
  • slaagt u erin de jongste generatie 50-plussers te binden?
  • de vergrijzing loopt naar verwachting door tot 2040. Bent u klaar voor deze ontwikkeling?

Wilt u uw organisatie voorbereiden op de toenemende vergrijzing? De Quickscan biedt u drie praktische handvatten.

Download het gratis ebook

Wat kan jouw organisatie leren van de kenmerken van verschillende generaties? Ontdek de kracht van de generation journey: download het gratis ebook met alle informatie.