GENERATIE Y: de millennials

De twintigers van vandaag vormen samen de Generatie Y, ook wel millennials genoemd. Ze zijn geboren tussen 1985 en 2000 en hun invloed groeit. Ze zijn met veel (meer dan 3 miljoen in Nederland). Ze verwerven een duidelijke plek op de arbeidsmarkt. En de levenshouding van de Generatie Y heeft een grote invloed op onder andere onderwijs, werk, media en marketing. Tijd voor een nadere kennismaking.

Overview:Generatie Y
Aliasmillenials
Geboren1985-2000
Huidige leeftijd (2018)18 t/m 33 jaar
LevensfaseJong volwassen (primair)
Aantal (2018)3.199.170 Nederlanders

De saamhorigheid is groot onder de millennials.

Wilt u millenials begrijpen & bereiken?

Kenmerken van Generatie Y

>
Alias: millennials
Geboren: 1985-2000
Huidige leeftijd (2018): 18 t/m 33 jaar
Levensfase: Jong volwassen (primair)
Aantal (2018): 3.199.170 Nederlanders

De Generatie Y is geboren in een digitale wereld. De millennials weten als geen ander hiermee om te gaan. Social media en het internet kennen nog weinig geheimen. Informatie en ontspanning zoeken en vinden ze snel. Maar het is voor publishers niet eenvoudig de aandacht vast te houden. Een volgende uitdaging ligt slechts een klik of swipe verder.

generatie y - millennials

De millennials worden vaak gezien als een grenzeloze generatie. Alsof de generatie Y alleen rijk wordt door te vloggen op YouTube, onbeperkt budget heeft om de wereld rond te reizen en bij wie geld voor een dagelijkse ‘coffee-to-go’ de nieuwe norm is geworden.

Dat beeld klopt niet helemaal. De Generatie Y heeft tijdens de vormende jaren ook 9/11 en de nasleep daarvan meegemaakt. Ze merken duidelijk de effecten van klimaatverandering en vergrijzing. En velen hadden een lastige start op de arbeidsmarkt als gevolg van de crisis.

Aanbevolen

Het CBS biedt onmisbare cijfers over jongeren in Nederland.

Het onderzoek van Standford laat mooi zien levensfase een ander fenomeen is dan generatie.

Over millennials op de werkvloer

Wie de harten van de Generatie Y wil veroveren (als werkgever of merk) doet er goed aan niet te vertrouwen op de stereotype beschrijvingen die veelal de ronde doen. Onderzoek altijd welke generatiekenmerken voor uw organisatie en binnen uw markt relevant zijn. Bijvoorbeeld aan de hand van de Generation journey.

Wilt u als werkgever uw personeelswerving richten op de generatie Y?
Lees dan ook onze blogpost over generatiegerichte arbeidsmarktcommunicatie

Download het gratis ebook

Wat kan uw organisatie leren van de kenmerken van verschillende generaties? Ontdek de kracht van de generation journey: download het gratis ebook met alle informatie.

Drie vragen over millennials

Home » Generatie Y: maak kennis met de millennials